Celler Cairons

El celler

Situat dins el nucli de Vilafranca del Penedès, al carrer Amàlia Soler nº132, en un antic celler construït pel meu avi. És aquí on havia fet vi dins d’antics cups de cairons que posteriorment venia a doll a altres cellers que l’embotellaven, però als anys 80 amb l’arribada de les noves regulacions de sanitat, que impedien elaborar directament dins de cups de cairons, va haver de cesar l’activitat i començar a vendre directament el raïm.

He estat restaurant i adaptant aquest espai, creant el meu celler urbà de microvinificacions, on elaboro vins i escumosos de qualitat de les millors vinyes velles pròpies que jo mateix treballo.

El local consta de 25 cups caironats de diferents mides, construïts entre els anys 40 i 60 del segle passat. Actualment 9 d’aquests s’han recuperat i han sigut transformats en sales de criança i guarda, obrint un pas transitable entre ells i construint una escala per poder accedir-hi fàcilment i poder ser visitables. La planta superior també ha estat adaptada i dotada d’una moderna instal·lació i maquinaria enològica.

Soc viticultor, hem dedico durant tot l’any a fer de pagès i elaboro els meus productes amb el màxim respecte, intentant transmetre en cada ampolla el treball a la vinya i la identitat del nostre territori.

El celler en conjunt, per la seva ubicació urbana, la seva història i singularitat arquitectònica, representa un espai únic en la seva espècie.