Celler Cairons

Xarel·lo 2021

Vinya de la conillera. Any 1982. Xarel·lo 100%. 1630 ampolles. 12,5% Vol.
Envellit 5 mesos en botes de castanyer de 400 L. Denominació d’Origen Penedès.

Veure fitxa tècnica

Varietat
Vinya vella 100% xarel·lo, el clon es empeltat de les millors vinyes de xarel·lo de parcel·les úniques.

Terrer
Vinya vella coneguda com la parcela de la conillera, plantada l’any 1982 per Antón Fàbregas Campeny, de nomes 0,8 hectàrees, son ceps amb quatre caps i poc productius, aquesta petita parcela es extremadament calcaria, tret edafològic que dota de gran complexitat i finesa als seus vins.

Nota de Tast
Color verd-groc intens, de caràcter afruitat en què destaca la fruita blanca, predominant la poma madura i pera dolça, i unes aromes minerals molt característiques d’aquest terrer. Tímidament sorgeixen notes a fusta complexa molt equilibrada que no amaguen la fruita . En boca mostra un gran potencial, entrada fina amb una sensació cremosa i ample, molt complexa i equilibrat. És present una bona acidesa que li assegura una llarga vida, amb un punt d’amargor, tret característic del Xarel·lo, i un discret toc salí que li dóna volum i el fa més sobri.

Elaboració
Verema manual en caixes de 20 kg. Seleccionat manualment abans de ser derrapat. Maceració pel·licular 24 hores a 10 graus. Fermentació primer amb dipòsits d’acer i després acaba fermentació en botes de castanyer de 400 L. Criança en botes de castanyer de primer any, criança amb les lies fines durant 5 mesos dins dels cups.

x

Escumós Blanc Mètode Ancestral 2021

Vinya del Cal Planes. Any 1985. Xarel·lo 100%. 960 ampolles. 12%Vol.
Escumós d’alta qualitat elaborat pel mètode ancestral.

Veure fitxa tècnica

Varietat
100% xarel·lo d’un clon poc vigorós i productiu.

Terrer
Vinya vella de Cal Planes, plantada al 1985 per Narcís Fàbregas Campeny es una zona plana amb un sòl argilo-franc molt profund, tret de combinat amb una poda curta que aseguri un baix rendiment es tradueix en una qualitat del raïm excelent per elaborar escumosos de qualitat.

Nota de Tast
Color groc pàl·lid. Hi predominen aromes de fruita blanca, com la pera, poma i préssec; encara en nas, un fons mineral. Bombolla molt fina i elegant amb una molt bona corona. En boca té una entrada fina i agradable amb el carbònic molt ben integrat. En conjunt es un escumós fresc, llarg, elegant i varietal.

Elaboració
Verema manual en caixes de 20 kg. Seleccionat manualment en vinya i premsat directe. A diferència del mètode tradicional que s’utilitza per a l’elaboració del cava, aquest escumós està elaborat per el mètode anomenat ancestral. Aquí el most comença a fermentar en tines d’acer inoxidable i abans que la fermentació acabi, quan encara resten 20 g/L de sucre natural del raïm fermentables s’embotella, evitant que el carbònic pugui escapar i esdevenint en un producte escumós d’una sola fermentació, sense haver de tornar a afegir sucre industrial i llevats com si es fa per l’elaboració de Cava o Xampany. Criança mínima de 11 mesos en rima dins un cub i engorjat segons comanda.

x


On els pots trobar

Tots els establiments on pots demanar els vins de Celler Cairons

x

Compra els nostres vins

| Vine a buscar-los al celler i gaudeix d'una visita gratuïta.

Reserva via Whatsapp